Zijn sommige Smartphones duur of duurzaam?

Met het vallen van de bladeren, worden er ook weer nieuwe generaties smartphones op de markt gebracht. En ja, ik vind een iPhone zeer duur. Maar tegelijk ook duurzaam(er).
Een voorbeeld: Microsoft heeft al een hele tijd OWA for iOS uit, terwijl op Android nog maar pas de Beta gelanceerd werd en dan alleen voor devices vanaf Android 4.4 ...
Twee keer raden op wat mijn toestel draait, juist 4.3 en Sony heeft bekendgemaakt dat er geen update meer komt voor de Xperia SP, een dikke tegenvaller. Een toestel lanceren in 2013 en een jaartje later al geen updates meer voorzien, kan echt niet. Maw tenzij ik bereid ben de bootloader te unlocken en zelf een custom ROM te flashen, kan ik fluiten naar OWA.
Vergelijk dat dan met een iPhone5 waarvan er afgelopen maand nog een hele reeks voorzien werden van een nieuwe batterij op kosten van Apple... jawel, een twee jaar oud toestel, waarvan je nu al zeker bent, dat het ook nog de volgende versie iOS zal kunnen draaien en dus ook alle nieuwe apps (misschien wel minder soepel, maar het kan). Maw ofwel kies je voor een wegwerp smartphone ofwel voor een iPhone.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mastodon