iPad Air 2 Gold 64Gb

Onze zilveren iPad4 16Gb is ver van versleten, maar sterk bevraagd door alle 5 gezinsleden. We speelden dan ook al een tijdje met de gedachte dat een extra iPad zeker welkom zou zijn. Uiteraard wou ik wachten totdat de laatste versie beschikbaar zou zijn en zodoende bestelde ik vorige week vrijdagavond (de dag na de keynote) een iPad Air 2, die minder dan een week later (gisteren dus) geleverd werd. 16Gb is krap en aangezien Apple de 32Gb-variant geschrapt heeft in zijn nieuwe modellen, werd het dus een 64Gb. Bij deze komt de 4 dan ook 100% ter beschikking van de kinderen (en kunnen we hen nog wat meer ruimte geven voor spellen door onze apps te verwijderen), al zijn spellen zoals Fifa15 de echt grote plaatsvreters.
De eerste indruk van de Air is zeer positief, vooral ook al je 'm langer in de hand wil houden, bijvoorbeeld om te lezen, dan komt het iets handzamere formaat (danzij smallere randen) en het prettig lage gewicht optimaal tot zijn recht.
In huis zullen we al wel eens naar een iPad grijpen om snel een foto van iets te nemen, maar in alle eerlijkheid wens ik niet deel te nemen aan de trend buitenshuis-iPad-fotografie, dus een verbeterde camera is meegenomen, maar op zich niet zo bijzonder belangrijk.
Ook qua processorkracht (en GPU) gaat deze nieuwe versie er verder op vooruit, zoals men ook mag verwachten, maar ook de 4 doet het wat dat betreft nog steeds prima ook op iOS 8.1 en met veeleisende spellen.
Zeer handig is dan weer de TouchID, die ook bij het aankopen van apps of in-app content kan gebruikt worden ipv je paswoord. Je kan ook perfect verschillende vingers van meerdere personen instellen, wat het delen van een iPad eenvoudig houdt. De vinger-herkenning werkt goed en snel.
Je ziet ook dat het scherm (dankzij het lamineren van de verschillende onderdelen) nog dunner en dus ook dichter naar voor zit, wat het beeld nog mooier maakt. Beetje vreemd is dat indien je de helderheid op automatisch instelt, deze lager wordt ingesteld bij de Air2 in vergelijking met de 4 (bij dezelfde omstandigheden). Het is me niet duidelijk of dit bewust werd gedaan (om wat batterij te sparen misschien?) of men bij Apple tot een nieuw inzicht is gekomen mbt optimale helderheid. Het is niet storend, maar het verschil is groot genoeg om op te vallen.
Een van de features die mij ook wel interesseren, heb ik nog niet echt kunnen testen (bij gebrek aan overvloedig zonlicht), namelijk het minder reflecterend opppervlak van het scherm. Bij kunstlicht (of bewolkt natuurlicht) zie ik weinig verschil (het scherm is gewoon goed zichtbaar zonder veel reflectie). Maar of er wel een groot onderscheid kan worden vastgesteld in een zonnige omgeving, kan ik nog niet zeggen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mastodon