TV-programma "KVW"

Er zijn te weinig TV programma's waarvan ik elke aflevering met plezier verslind, maar "Keuringsdienst van Waarde" is er absoluut één van. Vandaar dat ik het hoog tijd vond om dat hier ook eens aan de rest van de mensheid wereldkundig te maken.
Het concept is prachtig in zijn eenvoud, of zoals ze het zelf omschrijven: "De Keuringsdienst doet aan huishoudjournalistiek. Simpele vragen, verbazingwekkende antwoorden. Fascinerende televisie over de verhalen uit ons boodschappenmandje.".
Waarover gaat het dan? Wel, meestal over voeding of iets wat er mee te maken heeft en eigenlijk stelt men zich gewoon eens wat evidente vragen, die wij ons veel te weinig stellen. Zoals bv. wat is het rode dingetje wat men soms in olijven kan terugvinden? of waarom ziet appelsap uit de winkel er zo anders uit dan vers geperst? en meer recent hebben ze een paar interessante afleveringen over het immens populaire sushi!
Je kan hun hele archief trouwens ook gewoon online bekijken, zoals het hoort voor een programma van een openbare omroep, neem daar maar eens een voorbeeld aan, beste VRT!
Dus haast jullie nu allemaal naar http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ en word ook fan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mastodon