nog wat zagen over smartphones om de ellende uit de wereld niet te moeten aanschouwen

Een struisvogel zou zijn kop in het zand steken (of dat probeert men ons toch altijd wijs te maken), ik lul er graag op los over smartphones om te vermijden dat alle ellende in deze wereld zich in mijn schedelpan zou gaan nestelen.
Bij deze dan nog maar eens wat bedenkingen bij een aantal van die toestellen ...

1. Samsung Galaxy S4
Kwatongen beweren dat de verkoop ervan niet voldoende hoog ligt en dus zou Samsung plannen aan het smeden zijn om de opvolger (laten we 'm voor 't gemak de S5 noemen) al in januari 2014 voor te stellen. Dat kan best want wie al een S3 had, zal niet zo snel upgraden naar een S4 (wegens geen goeie redenen daartoe). Zelf vind ik dat de concurrentie ondertussen over de specs gesprongen is (veelal Snapdragon 800 cpu's op de nieuwe toestellen, terwijl hier nog een 600 in zit) en aangezien Samsung markleider wil zijn/blijven, moeten ze dus wel uit hun pijp komen ...
Verder vind ik de 2600 mAh batterij wat aan de lage kant (maar wel verwisselbaar!) voor een high end phone met 5" scherm, wel goed is het uitbreidbaar geheugen en een prima camera (en overall goeie en snelle telefoon). Persoonlijk vind ik die super Amoled schermen wel altijd een groenige schijn hebben, dus voor schermpuriteinen kan ook dat een bezwaar zijn (en je hebt grote zakken nodig).
Tot slot zou ik liefst van al een Google Edition hebben, maar die kan je alleen in de US kopen (je kan wel zelf flashen natuurlijk (zoals altijd)).

2. Apple iPhone 5S
Je moet vrede nemen met een 4" (eerder langwerpig) scherm. Duur. Geen mogelijkheid tot geheugenuitbreiding, wel mogelijk om (veel) duurdere modellen te kopen met meer geheugen. De meeste en beste apps, meestal als eerste (iOS), al is het verschil met Android niet meer zo groot als voorheen. Gegarandeerd de beste en langste ondersteuning zowel naar hard-, als software. Beste behoud van waarde. Nog steeds een referentie in de markt. Valt te bedienen met één hand (zelfs indien kleinere handen) en past ook in kleinere zakken. Vervelende nano-SIM nodig. Geen 4G mogelijk op Proximus & Base (voorlopig).

3.  LG G2
Scherm van 5,2" is nog groter (gaat al richting phablet) ... Geheugen is niet uitbreidbaar en beperkt tot 16Gb! Wel goed stevige 3000 mAh batterij (ook nodig voor het extra grote geheugen en nog hogere kloksnelheid). Zeer goeie camera met Optische Beeldstabilisatie. Vermoedelijke basis voor de nieuwe Nexus (al kunnen we daarvan verwachten dat de specs op een aantal punten zullen worden afgezwakt).

4. Sony Xperia Z1
Houdt het scherm op 5" (wat ik zelf nog net binnen het smartphone bereik reken (en geen phablet). Uitstekende camera (incl. goeie lens etc...). Mogelijkheid tot geheugenuitbreiding met SD. Stevige batterij van 3000 mAh. In Japan werd een f-versie gelanceerd (dwz met een iets kleiner scherm, maar met behoud van de topspecs voor het overige), dat zou wel eens een winner kunnen worden, hopelijk komt die ook snel naar Europa.

Volgens de geruchten wordt Di 15 oktober de Nexus 5 voorgesteld, voordeel daarvan is dat je die meteen met de laatste Android-versie koopt (en dat die allicht ook nog een upgrade naar de volgende versie mag verwachten, wat van weinig andere toestellen die je nu koopt zal kunnen zeggen) ... voor de rest vrees ik echter toch om een weeral (licht) afgezwakte versie van een echte top-spec phone (wss LG G2) ... met een iets mindere camera (zoals steeds bij Nexus tot nu toe). En dan is er nog de beschikbaarheid (die met de vorige Nexus ook al problematisch was (voor Belgen) ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mastodon